Privéles

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot hondengedragstherapeut en mede door de inzichten die deze opleiding opleveren, werd het duidelijk dat het voor alle partijen beter/fijner is om privélessen te krijgen. Als logisch gevolg hiervan heb ik tijdens de afgelopen kerstvakantie besloten om enkel nog privélessen aan te bieden en geen groepslessen meer te doen. Ondanks dat de groepjes op mijn hondenschool tot nu toe altijd klein waren, vond ik het toch jammer dat ik voor mijn gevoel niet genoeg tijd kon besteden aan elke hond en eigenaar en zag ik dat het voor veel honden en eigenaren soms best enerverend was om met andere honden en mensen op het veld te staan. Als een hond of eigenaar stress ervaart, staat hij/zij op dat moment niet open om nieuwe dingen te leren of wordt het leren op zijn minst bemoeilijkt. Dat is natuurlijk best onproductief op een hondenschool, dus daarom heb ik het roer omgegooid.  Naast de lessen bied ik wel de mogelijkheid aan om de hond door middel van speelgroepjes (waarin het spelen onder toezicht gebeurt en goed begeleid wordt) te socialiseren met andere honden.

Het voordeel van privélessen is ook dat ik echt maatwerk kan leveren en u optimaal kan helpen om uw hond goed op te voeden. Daarbij kan ik uiteraard rekening houden met uw agenda en kunnen desgewenst alle leden van het gezin bij de lessen aanwezig zijn en meedoen. Uw hond moet zich natuurlijk in de sociale groep die uw gezin vormt goed kunnen voelen en de mogelijkheid krijgen om uit te groeien tot een stabiele volwassen hond.

Naast de mogelijkheid om een privécursus te volgen, kunt u ook kiezen voor een losse les. Zo’n losse privéles wordt altijd op de hondenschool gegeven, kost €45,00 en duurt 1 uur.