Cursusaanbod

Algemeen

Voor een goede opvoeding van uw pup of jonge hond is het noodzakelijk dat u inzicht heeft in hondengedrag en goed begrijpt wat een hond nodig heeft om een sociale, blije en evenwichtige volwassen hond te worden. Als u weet waarom een hond bepaald gedrag vertoont, kunt u hierop inspelen en gewenst gedrag aanmoedigen, maar ook ongewenst gedrag voorkomen of indien nodig bijsturen.

Een goed begin is het halve werk en een goede opvoeding begint eigenlijk al snel na de geboorte van de pup. Als uw pup bij een goede fokker of particulier is geboren, heeft hij al veel geleerd voor u hem mee naar huis mag nemen. De fokker is begonnen met de socialisatie door de pups te laten wennen aan volwassenen, kinderen, allerlei geluiden en situaties die hij doordat het gebeurt vanuit een veilige situatie (met de moederhond in de buurt) als normaal en niet bedreigend zal ervaren.

De eerste les van de cursus is een uitgebreide theorieles. Om u goed voor te bereiden op de komst van uw pup en zo goed mogelijk van start te kunnen gaan, doe ik de theorieles bij voorkeur vóórdat u de pup gaat ophalen bij de fokker. Als u de pup al in huis hebt, doen we de theorieles zo snel mogelijk na uw aanmelding. Tijdens de theorieles leert u veel over hondengedrag, socialisatie, zindelijkheidstraining, benchtraining, leerprincipes en motivatie van de hond.

Uiteraard is er ook voldoende tijd om alle vragen te stellen waar u mee zit met betrekking tot de opvoeding van uw pup. ​

Ook als u al ervaring heeft met het opvoeden van een hond is het belangrijk om even tijd uit te trekken voor de theorieles. De inzichten in de achtergrond van hondengedrag en hoe u daar als eigenaar en opvoeder het beste op kan inspelen, zijn radicaal veranderd in de loop der jaren door de bevindingen uit gedragswetenschappelijk onderzoek bij honden. In de praktijklessen worden de commando’s aangeleerd en wordt er ook steeds aandacht besteed aan de opvoeding en socialisatie van de hond.
Sinds 2018 doe ik enkel nog privélessen omdat dit veel prettiger is voor hond en eigenaar. Uw hond ervaart veel minder stress en staat daardoor meer open om nieuwe dingen te leren.