Probleemgedrag

PROBLEEMGEDRAG

In de communicatie tussen mens en hond kan het nogal eens misgaan, waardoor mensen problemen kunnen ervaren in het samenleven met hun hond. Het kan zelfs zover gaan dat er sprake is van echt probleemgevend gedrag bij de hond zoals bijvoorbeeld overmatig blaffen, uitvallen aan de lijn, vernielen van voorwerpen, agressie naar honden of mensen, etcetera.

Oorzaak
De oorzaak van het gedrag ligt niet in een gebrek aan training of dat de hond slecht opgevoed is, dus de oplossing is ook niet om naar een hondenschool te gaan waar de hond commando’s moet leren. Probleemgedrag onderdrukken door middel van training met commando’s of fysieke hulpmiddelen werkt meestal averechts en roept meer of andere, ergere problemen op. Met andere woorden: probleemgedrag kan je er niet uit trainen en als je de echte oorzaak van het probleemgedrag niet kent en aanpakt, zal het niet verdwijnen.

Connectiemethode
Als hondengedragsbegeleider met specialisatie probleemgedrag volgens de Connectiemethode van Geert De Bolster wil ik u graag helpen om de oorzaak van het probleemgedrag te achterhalen. Vanuit dat inzicht kan een plan van aanpak opgesteld worden waar u mee aan de slag kan gaan. Het uiteindelijke doel is dat de hond zich door de juiste steun en begeleiding van zijn eigenaren zo goed gaat voelen dat hij ook in moeilijke situaties de juiste keuzes kan maken en het probleemgedrag dus verdwijnt.

Duur en investering
Het gedragsconsult vindt plaats bij u thuis en het eerste consult neemt gemiddeld 1,5 uur in beslag.
Een gedragsconsult is maatwerk; wanneer u contact opneemt informeer ik u graag over de tarieven.