Cursuspakket

Aanpak
Naar aanleiding van mijn opleiding tot hondengedragscoach heb ik besloten om enkel nog privélessen aan te bieden en geen groepslessen meer te doen. Ondanks dat de groepjes op mijn hondenschool tot nu toe altijd klein waren, vond ik het toch jammer dat ik voor mijn gevoel niet genoeg tijd kon besteden aan elke hond en eigenaar en zag ik dat het voor veel honden en eigenaren soms best enerverend was om met andere honden en mensen op het veld te staan. Als een hond of eigenaar stress ervaart, staat hij/zij op dat moment niet open om nieuwe dingen te leren of wordt het leren op zijn minst bemoeilijkt. Dat is natuurlijk best onproductief op een hondenschool, dus daarom heb ik het roer omgegooid.

Het voordeel van privélessen is ook dat ik echt maatwerk kan leveren en u optimaal kan helpen om uw hond goed op te voeden. Daarbij kan ik uiteraard rekening houden met uw agenda en kunnen desgewenst alle leden van het gezin bij de lessen aanwezig zijn en meedoen. Uw hond moet zich natuurlijk in de sociale groep die uw gezin vormt goed kunnen voelen en de mogelijkheid krijgen om uit te groeien tot een stabiele volwassen hond.

Cursus
U wilt het (nieuwe) gezinslid een zo goed mogelijke start geven in uw gezin. Om dit mogelijk te maken, doe ik de theorieles bij voorkeur vóórdat u de hond gaat ophalen. In de theorieles van de (puppy)cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan het socialisatieproces, de leerprincipes bij de hond, de ‘rangordetheorie’, eventueel zindelijkheidstraining, benchtraining, het uitlokken van gewenst gedrag en het ombuigen van ongewenst gedrag, kortom, alle praktische zaken waar u als hondeneigenaar tegenaan loopt. In de lessen leert u hoe om te gaan met de angst van uw hond, op welke wijze de socialisatie voortgezet moet worden en hoe u een blijvend trauma bij de pup of (jonge) hond kunt voorkomen.

 

U leert in de (puppy)cursus kijken naar uw hond, zijn karakter ontdekken, zijn motivatie achterhalen en inspelen op zijn behoeften. We gaan natuurlijk ook aan de slag met praktische oefeningen die u helpen bij de opvoeding van uw hond. Uiteindelijk gaat het er toch om dat u een vrolijke, gehoorzame en gezellige hond in huis hebt waar u veel plezier aan beleeft en die zich bovendien weet te gedragen in de maatschappij, waardoor u (bijna) overal welkom bent met uw hond!

 

 


Tarieven
De cursus bestaat uit 5 privélessen (2 bij u aan huis, 2 op de hondenschool en 1 op locatie) en kost €295,00. (Indien u buiten een cirkel van 10 km vanaf Ulvenhout woont, wordt een kilometervergoeding van €0,50 per km in rekening gebracht.)

Naast de mogelijkheid om een privécursus te volgen, kunt u ook kiezen voor een losse les. Zo’n losse privéles wordt altijd op de hondenschool gegeven, kost €65,00 en duurt 1 uur.